a-sociaal

Mmm wat een nacht, ondanks dat ik echt niet veel hoor zonder mijn hoortoestellen is het zo onrustig in een ziekenhuis dat slapen soms gewoon niet gaat. Nu is dit al mijn derde nacht dat het lastig is. Gisteren nacht bleek ergens op een 4 persoonsnamen een patiënt zo sterk naar een sigaret te verlangen dat ze op het toilet er een op stak. Nu wordt er in een ziekenhuis niet gerookt dus dat ruik je enorm goed. Afijn deze mevrouw werd betrapt en schold daar en passant  de verpleegster uit (?) 

Het is een longpatiënt… op de kamer, heb ik letterlijk in de wandelgangen begrepen, hangt een ijzige spanning. Deze patiënt heeft zichzelf het recht toegekend om de verpleging uit te schelden en onheus te behandelen. En ik vermoed dat de mede kamergenoten er ook niet mals van af komen. 

Hoe ver ga je?

Al snel kom je bij de discussie uit of je deze patiënt niet gewoon de deur moet wijzen ( er wordt mee gedreigd en de beveiliging is ook al eens uitgerukt)   Maar kan je een zieke op straat zetten . Of te wel, de verpleging moet de competenties hebben om hier mee om te gaan? Leg je zo’n persoon op een eenpersoonskamer ten koste van nog ziekere mensen? Of.moeten haar kamergenoten lijdzaam toe zien? Lastig hé? 

Ik zie het al in de krant staan, en SBS6 bij de voordeur van het ziekenhuis “ziekenhuis zet zieke vrouw op straat”. Social media gaat los, a-sociaal van het ziekenhuis en de verpleging is niet competent….  

Je snapt het al…een enorm dilemma , maar wat mij betreft mag een ziekenhuis een “hufterproef” ziekenhuiskamer hebben waar minimale zorg wordt verleend aan a-sociale mensen die denken dat de wereld om hun draait, rascistische opmerkingen hebben naar de verpleging die letterlijk de benen onder hun bibs uit lopen om jou te verzorgen, te ondersteunen zodat je snel opknapt! Gewoon af en toe eten naar binnen schuiven ( hoeft niet lekker te zijn want het is natuurlijk toch niet goed) noodzakelijke medische zorg, en zodra het maar kan, hupsakee naar huis waar alles zoveel beter is… laten we per opmerking of a-sociaal gedrag ook maar een boete opleggen die rechtstreeks  afgerekend wordt en ten goede komt voor een leuk uitje van de afdeling!

Mmmm ondanks een bijna slapeloze nacht toch aardig creatief 😂

Margriet van Loon

14 januari 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: