Mijn favoriete uitgaansgelegenheid.(nieuw!)

Je moet het (on)aangename combineren met wat leuks. Ik kom geregeld bij een apotheek. Ze kennen daar géén nummertjesapparaat. Een van de redenen is, heb ik me laten vertellen, dat ze de klanten niet als nummer zien. Dus je moet opletten wanneer je aan de beurt bent. Ik vraag altijd “Wie was de laatste?” En er komt direct een reactie, de ene keer enthousiast, de andere keer een verveelde ” ik”. Het maakt mij niet zoveel uit want als er een stoel vrij is ga ik daar lekker zitten en hou de laatste persoon in de gaten… en de rest! Er gebeurt heel veel bij een apotheek, zowel voor als achter de balie.

Als ik aan de beurt ben sta ik op, pak mijn tas en loop naar de balie, geef mijn stapeltje recepten af aan de aardige mevrouw en zeg” vind je het goed dat ik weer ga zitten?” En het antwoord is altijd positief! Maar nu wordt het voor de mensen die NIET vragen wie de laatste is wel erg verwarrend. Ze kijken met argusogen rond wie er voor hun zijn en hebben er een zware taak aan. De nette mensen vragen als ze denken dat ze aan de beurt zijn, “wordt u al geholpen mevrouw?” Ik antwoord met ” ja hoor ik zit in de wachthouding”. Ondertussen komen er weer nieuwe binnen en ik mag geregeld zeggen dat ik in de wachthouding zit. Ze hebben ook wel even werk om dat stapeltje papier om te zetten in pillen, poederden en shots.

Ze hebben er geen koffie of thee, dat vind ik wel jammer, maar gratis koffie en thee trekt ook niet-klanten aan, net zoals bij de supermarkten… en buiten dat het vaak senioren zijn die daar zitten, komen er ook wat ongure types op af, die dan geregeld een verbod krijgen voor een aantal weken. Maar goed dat terzijde, terug naar de wachthouding.

Nu bedacht ik me vandaag dat een bordje met daarop, ik word al geholpen. Misschien wel handig is, maar bedacht meteen dat het onhandig is omdat je dan de krant die er ligt (service) niet kan lezen… dan misschien een hoedje met die tekst… maar dat is heel onhygiënisch en ik ben daar wel eens een hele vieze stinkende mevrouw met vette haren tegengekomen….ieuw moet er niet aan denken….

Hoe dan wel? Nou, als je in de wachthouding gaat staan of zitten en de vraag komt wordt u al geholpen… gaat er een spotlight aan… komen er dansende apothekers-assistentes aan met van die grote waaiers en zetten jou in de spotlight en zingen…. “deze klant zit even te wachten tot haar/hem bestelling klaar is….”. Jij als klant hoeft dus alleen te staan of te zitten…en wachten…wel zonder koffie helaas… lijkt me wel wat…of is het wat overtrokken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: