Met een computer gaat alles sneller, je moet wel veel geduld hebben

Ik zie het zo eens aan. Ben nu 13 dagen als een arendsoog de verpleging aan het volgen. Soort tijdverdrijf denk ik. Ze Hoppen binnen in hun meestal te groot, te kort maar soms , heel soms in passende witte kleding ..uit die kleding zie je overwegend vriendelijke mensen, allemaal vrouwen hier, De verpleging zijn de handjes aan bed, zij zijn de spreekbuizen naar de artsen en andere hulpverleners..en stellen de patiënt centraal, ze coördineren en zijn het spil in het web. Ze zijn van vele markten thuis.

Ze hebben een luisterend oor, registreren daar waar nodig of regelen het waar moet. Eigenlijk zijn het  de mensen waar we eens goed naar moeten luisteren. 

Wat hebben ze nodig om hun werk optimaal te kunnen doen? Als je dat aan hun vraagt komen er antwoorden als fijne collegae, goede sfeer en heel soms een betere betaling. Laten we over dat laatste maar duidelijk zijn ze verdienen veel meer dan wat ze krijgen. Ooit zei een arts op de tv…ik zou van mijn120.000,00 jaar inkomen (arts in dienst van een ziekenhuis) er 20.000 zo moeten schenken aan de verpleging die het uiteindelijke echte werk doen. Waar wij als dokters op vertrouwen dat ze goed handelen, goed observeren en doorgeven daar waar moet en kan.

Deze arts zag het goed in mijn optiek…maar als ik kijk zou ik eerder zeggen. Kijk naar de voorwaardenscheppende zaken. Wat hebben ze nodig om hun werk goed te kunnen doen. 

Er is een prachtig nieuw computersysteem aan geschaft EPIC met als uitvloeisel mijnETZ voor de patiënten, ik hoor dat de verpleging er al aardig mee kan werken en het ook steeds meer waarderen. Natuurlijk hebben ze hun opmerkingen maar over het algemeen wordt het als positief en als een vooruitgang gezien…ware het niet dat….

De computers die ze moeten gebruiken zijn beide niet in orde, Bij de ene doet de scan het niet, de andere loopt vast. Alle verpleegkundige zijn inmiddels in gesprek met hun computer gegaan.. opmerkingen van,,,nee niet weer, of, aaaah hij loopt vast…ik ben eruit gegooid..tot.. heel agressief voor deze vriendelijke mensengroep…”ik flikker dat ding het raam uit”.

Dagelijks zijn ze uren kwijt aan het wachten, half hangend over de kar wachten ze tot de computer weer een teken van leven geeft. Zelf reanimeren kunnen ze niet, met mensen kunnen ze heel veel met domme machines niet. Toch beheren deze domme machines hun werksfeer, werksnelheid en humeur… ja computers..lekker snel, je moet alleen een hoop geduld hebben.

Wat doe je als je het zelf niet kan oplossen, je geeft het aan bij een andere afdeling. Maar voor dit moet je bij de technische dienst zijn voor het ander bij de ICT etc. Daar alleen heb je al een opleiding voor nodig.

Volgens mij is de goedkoopste manier dat er hier 2 nieuwe computers komen die geïnstalleerd zijn met de programma’s die ze nodig hebben. De oude gaan naar de betreffende afdeling, welke dat ook mag zijn, ..daar worden ze in orde gemaakt en de worden weer ingezet als een ander weer in de problemen zitten. Want mensen zeg nou eerlijk…Dit is toch geen werken zo…

Laten we een dure computer nemen van € 5000,00 x 2 (stuk) maakt samen €10.000,00 , ga ik er vanuit dat de programma’s zijn geïnstalleerd.

Zet dat tegen over 5 keer per dag x 7 dagen per week  maal 2 personen ergernis x 50,00 bruto uurloon kosten (nee een verpleegkundige kost ziet zoveel maar we moeten het management ook betalen) dan is dit een menselijke maar ook de meest goedkope oplossing,,,,en management,,, leg er nog even 500,00 neer om even eens samen wat leuks te kunnen gaan doen met dit super gezellige team.

Hebben we een deal? #management #ETZ

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: