uit de oude doos, muppetshow

Nieuwe Muppetshow?

Ik heb een nieuwe uitgaansgelegenheid gevonden.. Eigenlijk wist ik dat al veel langer maar vanmorgen dacht ik…jee dit is leuk! Het grootste nadeel van deze Muppetshow is dat er geen drinken wordt geserveerd, niet eens een kopje koffie… dus de volgende keer maar een thermoskan meenemen gevuld met….

Ik kom er al heel lang en eigenlijk ook heel vaak. Meestal weet ik een stoel te bemachtigen om de show te aanschouwen… soms moet ik even wachten. Als ik aan de beurt ben geef ik mijn informatie aan een lieve jongedame en ga snel weer zitten. Ik wil weer niks missen. 

Ondertussen aanschouw ik de show. Telkens komen er nieuwe bezoekers bij die kijken vaak wat onbehouwen, zeker als het druk is rond… de slimmerik vraagt…wie is de laatste ? En als men het weet gaat de persoon in de rusthouding. Maar de meeste kijken met argusogen om hun heen…als er maar niemand voor gaat…. En als ze dan eenmaal een plaats bij de balie hebben bemachtigd blijven ze daar staan. Een blik in hun ogen van “ knappe jongen die mij hier wegkrijgt” . Er zijn meer mensen achter de balie dan dat er balie plaatsen zijn… ze hebben een streep op de grond getrokken om zo de privacy te waarborgen… maar nee, ik sta aan de balie en ga niet weg.

Een lieve medewerkster vraagt, wie is er aan de beurt? Direct gaan alle ogen de rij af, kijkend of de juiste wel aan de beurt is. Maar de balies zijn vol, dus de medewerkster vraagt, mag deze meneer er bij?  Morrend schuift de persoon een stukje op…nee geen stap achter de lijn, nee Dat kan niet. Want dit is MIJN plaats. Weg privacy…  ik aanschouw en ik glimlach… zonder koffie of wat dan ook. De sociale mensen kijken mij aan…bent u niet aan de beurt? Nee ik zit in de wachtmodus antwoord ik.

Naast me schuift een mevrouw aan die stinkt…ja sorry dat ik dat zo direct schrijf maar wat stinkt die mevrouw..ik schuif een beetje op en neer , opstaan elders gaan zitten is geen optie….pfff ik wilde dat ze opschieten…mevrouw is aan de beurt…ze staat op en gaat bij de balie staan. Het is ook een “ ik sta en ga niet weg persoon”. Gelukkig voor mij….

Wie is de volgende? Vraagt een vriendelijke stem, een man gaat naar voren, terwijl ondertussen de man wordt geobserveerd door de rest of hij wel aan de beurt is… het is goed,.,hij mag. 

Mag deze meneer er even bij? Vraagt de vriendelijke stem aan de stinkende vrouw…morrend schuift ze 30 cm naar links…

Ik dacht..arme man, naast stinkende vrouw. Ineens wordt mijn aandacht weggetrokken door een stemverheffing   Er is een vrouw het ergens niet mee eens. De medewerkster blijft vriendelijk uitleggen maar er wordt geen genoegen mee genomen… ik zet mezelf nog eens in de stoel. De stem gaat harder en harder en ze wordt onbeschofter..benieuwd hoe het zich gast vervolgen kijk ik gespannen toe. 

Ineens hoor ik een stem mijn naam roepen “ mevrouw van Loon, uw bestelling is klaar”. Ik sta op, gelukkig een andere balie dan bij de stinkende mevrouw… dit mag in de ijskast en dit zijn de herhaalrecepten …ik wens de dames een fijne dag, neem de tas vol met medicatie mee… en ga naar huis…op naar de koffie..het was weer een vermakelijke bijeenkomst. Binnenkort ga ik wéér!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: