poezenbeesten

Je lijkt op je dier zeggen ze toch?
Waarom dat ze dat zeggen weet ik niet, kan natuurlijk ook zo zijn dat het dier op jou lijkt en dat je het daarom hebt uitgekozen? Ik laat het maar in het midden en ga voor de kreet dat JIJ op je dier lijkt.
Ik heb in totaal 5 poezenbeesten in mijn leven gehad terwijl ik niet thuis woonde of op kamers. Ze zijn allemaal relatief oud geworden..hopelijk zegt dat dan ook wat van mij.
Als eerste was daar Yuria…..
Zij heette eerst Yuri Andropov maak bleek achteraf toch een meisje te zijn. Een zachtaardige poes, die eigenlijk altijd lief was… mmm. En ik dat ook? Zachtaardig soms en lief ook…
Een week later kwam Winnie Mandela… totdat Winnie ineens hele rare dingen ging doen met haar personeel werd Winnie Mandela ineens Winnie de Poeh…het was een knuffelbeest…over haar later wat meer.
Omdat Winnie , later meer dus, niet zo oud zou worden kwam Putri erbij. Maleis voor prinses. Putri bleek een soort berggeit te zijn waarvoor de hoogste kasten niet te hoog waren, Putri hield van knuffelen maar niet te veel poespas daarbij. putri was ook zeer lief… en haar naam paste ze zeer goed. Ik herken dat niet te veel poespas zeker wel….
Omdat Winnie overleed, dadelijk meer, en Yuria toch wel een heel oud dametje van 20 was kon Putri haar niet echt met rust laten. Dus kwam Badutje bij ons wonen. Een lapjes kat die heel eigenzinnig was ( herkenbaar) zeer aanhankelijk, lief en als het moest haar mannetje kon staan…een jaar geleden joeg ze nog een hele grote kater uit haar tuin…Badutje kon echt heimwee naar mij hebben, en ik miste haar ook als ik weer in het ziekenhuis Lag… Badutje en ik hadden een echte vriendschap..ik kan ook mijn mannetje staan, dat kon zij ook.
Putri ging dood van ouderdom en ik was ook niet erg fit dus er kwam geen nieuwe poezebeest in huis.
Na enkele maanden bleek ik toch wel een poes te missen en kwam Manu ( Maleis voor lief, zacht eerlijk) Manu is een knuffelpoes, rechtlijnig, weet wat ze wil maar heeft respect voor regelen…herkenbaar…. Nu terug naar Winnie…Winnie was zeer lief, liep geregeld met haar tong uit haar mond, de druppels vielen van haar tong af..kwijl dus… Als ze ergens op wilde springen sprong ze ertegen aan, of er over heen, zelden ging het in een keer goed, een beetje sloom en kon geen vlieg vangen…Winnie was een poes met beperkingen, ze had het downsyndroom…. Maar wat zegt dat nu over mij?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: