Gehospitaliseerd

Creatieve geest krijg je als je wat minder slaapt. Gedachten dwalen rond naar leuke en minder leuke dingen. In die nacht doe ik niet aan mutsen breien, probeer zo lang mogelijk in het donker te blijven om 2 redenen. 1. Misschien val ik weer in slaap… en 2. Ik wil mijn buurvrouw niet wakker maken…. Rond half zes doe ik het licht aan omdat in slaap vallen na een uur woelen en draaien ik echt niet meer in slaap val en dat ik weet dat mijn buurvrouw door alles heen slaapt ( de geluksvogel)… eerst maar een potje Wordfeud spelen… dan de slimste mens…en dan toch maar een blogje schrijven,
De verpleegster ziet mij weer zitten en maakt met haar hand een gebaar…koffie?
Ik zeg fluisterend…graag. De koffie rechtstreeks uit de automaat is echt goed de doen…maar uit de thermoskannen echt niet te doen… schatten zijn het die verpleegkundige… ze lijken wel engelen. In de nacht sluipen ze zo zacht mogelijk door de gang en helpen iedereen waar nodig… dadelijk gaat het los..dan komt de dagploeg en is het gedaan met de rust. Gekwebbel en gelach komen er dan uit het verblijf van de verpleging…ik versta er niks van maar kan er volop van genieten….en na de overdacht zijn het de bezige bijtjes die de gang gaan gebruiken als een soort als een soort racebaan… ze kunnen zo hard lopen die verpleging en verzorging… zouden ze daar ook les in hebben gehad?
Langzaamaan begint de afdeling te ontwaken… nog even en het ontbijt komt er aan…roomservice…eigenlijk is het allemaal niet zo slecht hier, all inclusieve, met eten drinken, onderzoek, schoon bed, naalden, sonde, voeding, drinken, vriendelijke woorden en troost waar nodig etc..goed je hebt dan wel wat minder privacy en men bepaald hier en daar best veel voor je…maar het is allemaal geregeld en je laat het gewoon gebeuren… engelen zijn het die verpleegkundige…ben ik nu gehospitaliseerd?

Margriet van Loon,
18 januari 2018

2018-04-13 22.27.35

Een gedachte over “Gehospitaliseerd

Voeg uw reactie toe

  1. Goedemorgen Margriet,
    Wat een leik idee om via dit medium blogs te gaan schrijven. Heerlijk om je op die manier uit te leven en het met woorden een plaats te geven. Ga zeker door! Heel veel succes en ik hoop dat je haren doe zitten en “je schoenen er ook nog leuk uitzien en ik heb je lang geleden gevonden bij de 80 en vond je vanaf het allereerste moment al een geweldig mooie vrouw en vooral een mensenmensen. Liefs en tot de volgende blog!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: