Zuurstof is geen sonde (zonden)

Sinds maanden ben ik uit eten geweest. In de open lucht, alles keurig Corona proef. tafeltejs van 2, en mooi uit elkaar.

Samen met iemand die me heel dierbaar is geworden zaten we aan een tafeltje. Er waren nog meer bekende en er hing een geweldige sfeer. Het was een vegetarische maaltijd. Nu probeer ik al een tijdje wat minder vlees te eten maar ben zeker geen vegetariër maar denk dat alle beetjes helpen.

Ik had van te voren aangegeven dat ik kleine porties eet…want mijn maag kan het niet handelen anders. Als eerste kwamen er amuses van erwten en weet ik wat maar het was zalig. Eigenlijk zijn amuses echt iets voor mij, niet te groot, niet teveel.

Daarna kom het volgende gerecht, het werd me eigenlijk al wat teveel, maar het smaakt zo vreselijk lekker dat ik wat meer at dan wat goed voor me is. Ik liet wat staan. De kok kwam langs om te informeren of het allemaal naar wens was. Het was een pop-up restaurant dus knap dat ze het zo goed geregeld kregen. 

Hij zag dat mijn bord niet leeg was en vroeg of ik het niet lekker vond. Ik zei hem dat ik gevraagd had om kleine porties. Maar dat ik er vanuit was gegaan dat ze me wel kennen daar en dat dan wel zouden doorgeven. Niet bleek minder waar. Er was ook een man met zuurstof, ze dachten dat dat de sonde was en die man had dus de kleinere porties gekregen…. 

De kok is direct naar deze meneer gegaan en hem zijn excuses aangeboden, echter had de man er van genoten en gelukkig niet een probleem gemaakt van de grootte van de porties. “Het was voldoende zei hij….”

Er volgde nog meer gangen en gelukkig waren die kleiner, maar alles was echt lekker, ik heb geen vlees of vis gemist. Je kon zelfs van te voren aangeven als je veganistisch je maaltijd wilde…wat een service.

Toen mijn sonde nog in mijn neus zat, hoorde ik vaak de voorbijganger zeggen, zo jong en nu al aan het zuurstof. Nu hij in mijn buik zit en de de slang onder mijn trui of jurk uitkomt hoor ik ”als ik een katheter had ging ik niet de straat op” . Onwetende mensen die in mijn optiek geen handige opmerkingen maken. Ik maak me er niet meer boos om, zegt alles over deze mensen, en als ze het hardop zeggen kunnen ze toch ook bedenken dat het gehoord wordt? ook door iemand met hoortoestellen?

De dokter wil

Maar bij deze maaltijd was het anders, ze zagen de man, met zuurstof en een rollator, wat vermagerd…dan denk je toch niet aan mij? Vol, heel vol, door medicatie altijd er goed uitziend en een mooi getinte huid alsof ik net op vakantie ben geweest….nee ik begrijp het wel…………………..

een eventuele volgende keer ga ik het vooraf nog een keertje zeggen..

Margriet

30-08-2020

2 gedachten over “Zuurstof is geen sonde (zonden)

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: