Wet van Murphy

Je kent het wel de wet van Murphy, dan gaan er dingen stuk of fout achter elkaar. Hier was Murphy duidelijk binnen. Sinds 4 weken is er hier hard gewerkt. De woonkamer en keuken is helemaal leeggehaald, uitgezocht, schoongemaakt omdat ik een nieuwe vloer wilde. Ik rij hier rond met een trippelstoel. Dat is een soort bureaustoel die omhoog en omlaag kan en je kan er mee rondrijden.

Mijn laminaat had ik al overgenomen, dus was al erg oud, ik woon hier alweer 15 jaar. Ik reed met mijn stoel er letterlijk grote gaten in. Dus er moest een nieuwe vloer komen, maar als je dat doet dan heeft de kamer ook een schilderbeurt nodig.  Afijn hulptroepen ingeschakeld. De kamer is geschilderd en een PVC vloer gelegd. Ondertussen bedachten we dat een andere eettafel en stoelen, lamp en zo ook wel beter zou zijn, en een mooier bed in de kamer misstaat ook niet. Dus ondertussen nog wat geshopt.

Die wet van Murphy hadden ze nooit aan

En toen kwam Murphy op bezoek.  Bij het leggen van de PVC vloer had de vloereenman even een draad vastgeplakt  op de buis van mijn nieuwe tweede handse traplift. In de avond stuur ik de lift naar beneden omdat hij voor de trap blijft staan en in geval van nood zit ik opgesloten. Ik ben boven, wil de lift naar boven halen, geen beweging. Op mijn billen naar beneden en contact gezocht met de leveranciers, net nieuw , nou ja tweedehands en nu al stuk. De monteur komt en moppert er luidkeels op los, welke oen plakt nu iets vast op de buis, er zat ducktape in de motor, en de elektriciteitsdraad zat er ook in…. Foutje.. de man bleef mopperen en ik vroeg hem of hij wel eens een fout maakt. Deze man heeft dit niet expres op de buis geplakt. Er kwam wat menselijkheid, hij maakte ook fouten.

In de nacht ging mijn insulinepomp stuk, nou heb je dat ding niet helemaal voor niets.Dus heb je een noodnummer, om één uur  in de nacht belde ik dat nummer, ik heb een E7 storing, de man vertelde mij dat ik 2 knopjes tegelijk moest indrukken, batterij  eruit, 2 uur wachten. Om 3 uur, hetzelfde verhaal, weer bellen (is toch al mijn favoriet, telefoneren.) nou zegt de man, nu even dit en dat doen en dan is het in orde, over 2 uur doet hij het weer…. 5 uur…je begrijpt het al, E7… dus wéér gebeld. Nu wat geïrriteerder en… weer moet ik wat doen, 2 uur wachten, weer E7, dus om 7 uur bel ik nu echt met een zwaar pesthumeur en klaar om in de aanval te gaan. Krijg ik een hele andere aardige meneer, die zegt, er komt een koerier en dan komt het goed.. en dat was ook zo.

aanzicht naar de eetkamer

Om half 9 kwamen de hulptroepen weer, mijn broers, nicht en een vriendin. Ze beginnen enthousiast te sjouwen, als eerste de ijskast die tijdelijk in de hal stond, op een dikke deken, en zo op zijn plaats schuiven…ahhhh Murphy, van de hal naar de keuken een hele diepe kras in de nieuwe vloer. Er was natuurlijk niemand opgestaan met het idee ik ga een lekkere diepe kras zetten op de vloer van Margriet. Gelukkig kan de vloereenman het herstellen met de overgebleven PVC, topservice.

Murphy is geweest, dacht ik. het is zo mooi geweest..

Maar helaas, Murphy is nog steeds op bezoek. Mijn broer die heel precies is boort door de muur. Dat had hij eerder ook al gedaan maar dat was vóór het schilderen en is dus opgelost.  Je hebt hier de keuze uit gipsen muren of keiharde betonnen muren, Dus, mijn net geschilderde grijze muur  is zacht en heeft nu een wit gat. 

het gaatje

Daarvoor hangt nu een foto en hoop ik dat de schilder het nog kan herstellen. Het is niet anders…

Ik ga ervanuit dat Murphy is vertrokken en ik krijg daarin helemaal gelijk.

Inmiddels is de vloer herstelt, de kamer ingericht en ben ik er super blij mee. Slaap ik sinds 4 jaar weer boven, is er veel troep als breigaren, schilderspullen etc nu boven. Ik heb haast een nieuw huis, het lijkt wel of ik verhuisd ben. Met dank aan de hulptroepen, zonder hen was het nooit gelukt.

de zitkamer

Margriet

14 juni 2020

4 gedachten over “Wet van Murphy

Voeg uw reactie toe

  1. Wij zijn nog druk bezig met renoveren. Ik hoop niet dat je Mr. Murphy naar ons hebt doorgestuurd. Kan hem missen als kiespijn…. Maar je hebt wel een hele mooie vloer en gezellige meubeltjes!

    Geliked door 1 persoon

    1. Ja joh, en ik had het geluk met het weer, buiten zijn was geen straf. Nu nog wat verder inrichten en boven aan de slag met opruimen. Wat verzamel je toch veel na 4 jaar in deze kamer geleefd te hebben. Alleen het gaatje zit er nog, dat komt wel in orde.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: