Ik ben een BNP-er

Iedereen kent Garfield, of Felix de kat, maar langzamerhand word ik ook een BNP-er. (Zie elders voor uitleg). Hier in mijn huis komen steeds meer mensen die even vragen of ze met mij mogen kroelen, en dat vind ik geweldig. Eerst kwamen ze voor mijn personeel, dat is die vrouw die zorgt dat ik eten heb, de huur wordt betaald en zo. Ze is zeker aardig hoor en doet haar best en soms overspoel ik haar met aandacht, anders is het ook maar zielig. Maar zoals een diva betaamd ben ik nogal eigenwijs en doe ik wat ik wil. Maar goed terug naar mijn bekende status. 

Tegenwoordig gaat hier de bel en hoor ik een kinderstem vragen , mag ik Manu even kroelen? Mijn personeel vind het prima dus die laat ze binnen. Laatst kwam haar nichtje op bezoek met haar tweejarig zoontje. Lekker manneke die mij super aardig vond, ik zou haast zeggen wie niet… Maar goed hij bleef me maar aandacht geven en ik bleef maar dicht bij hem. Dan mijn buurmeisje, ik vind haar zo vreselijk mooi dat ik er wat verliefd op ben, ook haar moeder en broer vind ik super aardig. Die komen hier ook graag even kroelen.

Maar goed ik ben dus een BNP-er, en wellicht ga ik nog mondiaal. Ik word zelfs in Marokko besproken, daar vragen ze; “ Hoe gaat het met Manu?”. Mijn buurvrouw en haar zwager praten soms wel 15 minuten over mij. Ik bedoel maar.

Ik ken ook de namen goed, als mijn personeel zegt ;”Die-en die komt” ga ik voor mijn raam  zitten en tuur ik naar buiten, zodra ze in de buurt zijn ren ik vast naar de deur, want éérst mij aanhalen voor je met mijn personeel praat. Gelukkig snappen de mensen het goed. Eentje van mijn fans moet ik missen, ze krijgt een baby’tje, leuk voor haar hoor maar ik mis haar aandacht én de snoepjes. Toch wel grappig dat ook iedereen weet wie ik ben, sommige kinderen vragen aan hun moeder of oma, zullen we even naar Manu gaan… tja en dat doet me natuurlijk goed.

Aan de andere kant word ik ook doodmoe van die aandacht dat ik echt tussendoor moet uitrusten. Het is maar goed dat ik geen handtekeningen weg hoef te geven…nee ik ben een echte BNP-er (Bekende Nederlandse Poes) en ik wil graag nog bekender worden, dus als jij me nog niet ken, dan moeten we snel eens kennismaken, ook jij gaat me niet vergeten.

groet, Manu de Bekende Nederlandse Poes

2 gedachten over “Ik ben een BNP-er

Voeg uw reactie toe

Plaats een reactie

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑